Onze windhonden

PDFPrinten

Cyrus & Darius

Darius en Cyrus waren scheidingsslachtoffers. En net als zo vaak in dit soort gevallen viel het de eigenaresse bepaald niet licht om afscheid te nemen van haar honden.

 We hadden in augustus al contact over het afstaan van de beide heren, maar toch duurde het nog tot kerst voordat de kogel echt door de kerk was.

Het was de wens van de eigenaresse dat beide honden samen geplaatst zouden worden. Dat wilden we natuurlijk best proberen, maar de ervaring leert wel dat zo’n wens de bemiddeling niet sneller doet verlopen. Tot onze verrassing meldde zich al na een aantal dagen iemand die wel interesse had. Maar helaas, alleen in één van de twee honden. We legden het toch voor aan de eigenaresse, maar die wilde toch liever dat we nog wat langer zouden proberen een gemeenschappelijk huis te vinden. En het is natuurlijk wel zo dat als we afspraken met de oude eigenaar maken, we die ook wel graag willen nakomen.  En dus bleven de mannen nog een week of wat in het pension in België. Totdat op een dag de opvangvader, een salukiman in hart en nieren, zei je moest toch maar zorgen dat je voor Darius zo snel mogelijk een huis vindt; hij vindt het hier niet leuk en ik ben bang dat hij hier achteruit gaat. Duidelijke taal. En een nieuw problem, want ja, dat  gezamenlijke huis dat ging er dus waarschijnlijk niet komen.

Maar zie daar: als de nood hoog is, komt er toch soms uit onverwachte hoek een oplossing. En wat voor een! Iemand met oosterse windhondervaring, iemand die jarenlang twee honden had, iemand die niet afgeschrikt werd door de leeftijd van de honden. Kortom, een uitstekende kandidaat.

Op een zondagochtend in februari vond het kennismakingsbezoek plaats en al na korte tijd viel de beslissing. De heren stapten in de auto alsof ze dat hun hele leven al gedaan hadden.

Ze zijn prima ingeburgerd en lijken zich helemaal senang inhun nieuwe huis te voelen. En, niet onbelangrijk voor Voordewindhond, de oude eigenaresse is ook heel erg gelukkig met deze oplossing.  

Er moet nog even wat gepoetst en gekrabt worden aan de gebitten maar we gaan ervan uit dat dat allemaal goed komt zonder narcose, want dat lijkt jullie vrouw en ons voor zulke oude mannen niet een heel erg goed idee.

Ghandi en Kasjmier, nog een lange en gelukkige tijd met jullie nieuwe vrouwtje! We hopen jullie nog vaak te zien in Kootwijk. En Kasjmier,  hou er rekening mee dat ik aan je oren kan zien als je wat van plan bent! Het zal niet lang duren of Astrid kan dat ook…….

×

TOP