Onze windhonden

PDFPrinten

Domino

Domino kwam als zes maanden oude pup bij Voordewindhond omdat zijn eigenaresse door gezondheidsproblemen hem toch niet dat kon bieden waar hij recht op had.

Hij ging bij een van onze medewerkers in opvang, waar hij in korte tijd zich ontpopte tot een vriendelijke maar wel ietwat drammerige puber. De opvangfamilie, inclusief de aanwezige honden, deden er alles aan om dat een beetje bij te sturen en Domino bewees dat hij een snelle leerling was.

Op een dag belde de eigenaresse van een jonge Ierse wolfshond op, die min of meer door toeval op onze site was geraakt en daarbij zeer getroffen weer door Domino, met zijn onweerstaanbare ogen.

Na veel heen- en weer gepraat –bijvoorbeeld over de vraag of het duidelijk was dat als je twee ongeveer even jonge honden bij elkaar zet, deze nog wel eens de neiging hebben zich te gaan misdragen – vond een kennismakingsbezoek in Kootwijk plaats. De Ier bleek inderdaad een netz o onstuimige puber te zijn als Domino. Hollen wat je hollen kunt –en dat je daarbij in je bil gebeten wordt door een wat venijnige salukidame die toevallig ook net daar loopt- dat stoort heel niet.

Domino ging mee naar huis en de allereerste berichten waren prima. Toen werd het even stil op het berichtgevingsfront. En net toen we dachten, hm, laten we eens opbellen om te horen hoe het gaat, kwam er een mail. Domino deed thuis net of hij de baas over de Ier was. Als de Ier op de bank lag, stond Domino in de deuropening en keek de Ier van de bank. En zo waren er nog wat dingetjes die toch niet helemaal fijn leken. Je neemt  per slot van rekening geen hond , om de hond die er al is te laten koeioneren door de nieuweling. Interessant was trouwens dat Domino op geen enkele manier dominant gedrag tegenover de oude Hovawartteef in vertoonde. Daar had hij een heilig ontzag voor. Na wat raadgevingen onzerzijds ging het al heel snel een heel stuk beter met onze jonge vriend. Zelfs zoveel beter dat er bericht kwam dat Ghandi , de nieuwe naam van het ‚vlekdier‘ mag blijven.

Gandhi , doe je naam  een beetje eer aan! „De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht." – je hoeft echter geen vegetariër te worden!

×

TOP