Onze windhonden

PDFPrinten

Beau

Beau heeft u hoogstens een keertje op onze nieuwspagina voorbij zien komen, maar hij stond niet bij de whippets die een huis zochten.

 Dat kwam omdat zich al zeer snel na zijn intrede bij het gastouders een gezin meldde dat op zoek was naar een whippet. En dan graag een gezellige, die goed met kinderen uit de voeten kon. Dàt hadden we in het gastgezin wel kunnen vaststellen: Beau is uitgesproken dol op kinderen.

De kennismaking verliep een beetje chaotisch. De afspraak was gemaakt op het Zand van Kootwijk, na afloop van de maandelijkse wandeling. Het gastgezin had andere verplichting ’s ochtends maar zouden zich, nog in paardrijkleren gehuld, naar het zand spoeden.  En dat deden ze ook. Echter,  door wat geografische onduidelijkheden –de afstand tussen de woonplaats en de zandbak was toch aanzienlijk groter dan gedacht- duurde het nog wel een stief kwartiertje, om niet te zeggen een stief uurtje,  voordat  alles toch nog goed kwam en alle partijen, het gastgezin, de nieuwe mensen en de bemiddelaar op het zand waren.

We gingen een stukje wandelen en eigenlijk was al direct duidelijk dat dit wel eens de juiste combinatie zou kunnen zijn. De twee meisjes van het nieuwe gezin kregen nog wat experte  instructie van de oudste zoon van het opvanggezin. Over hoe ze Beau het best konden aaien en wat voor commando’s hij allemaal kende. En zo geschiedde. Beau heet intussen Bowie –heel erg lastig als de hond van de buren namelijk ook Beau heet. Bowie is prima ingeburgerd en doet het op alle fronten prima.

We wensen Bowie en zijn grote en kleine mensen nog een lange en gelukkige tijd toe met elkaar!

Jaar: 2015 & 2017

Nawoord: Soms loopt alles toch heel anders dan je gedacht had. In het gezin dat in 2015 Beau zo liefdevol adopteerde gebeurde in 2017 van alles. Beau kwam terug bij ons en  hij ging zelfs eerst even terug naar zijn eerste opvanggezin. We vonden voor hem toch nog snel een laatste, prima plek bij mensen die een groot hart voor vooral oude honden hebben en al eerder een oeroude whippet van ons hadden. En, u ziet, zelf een oude whippet vindt het heerlijk op het strand een beetje mossels te jutten. 

×

TOP