Onze windhonden

PDFPrinten

Bloem

Bloem was een van de drie behoorlijk verwaarloosde greyhoundpups die begin januari hun intrede deden. De opvang van Bloem had nogal wat voeten in aarde.

In eerste instantie ging ze in opvang bij een goede bekende van de vereniging. Helaas vond haar eigen hond de komst van dit magere speenvarkentje maar een zeer matig genoegen. Of eigenlijk gewoon zo oervervelend dat hij zelf allerhande rare dingen ging doen. Dat ging natuurlijk niet. Vervolgens nam onze bemiddelaar Sophie Bloem in opvang. Dat ging op zich heel prima, ware het niet dat Bloem in het toch drukke huishouden met vier honden zeer snel overprikkeld raakte en daardoor niet aan haar rust toekwam. Dat was ook niet de bedoeling. We moesten echt op zoek naar een rustiger opvanggezin. Dat vonden we bij Dagmar en haar Barsoi. Het klinkt nu een beetje alsof er wat met Bloem een draaideuropvanger was, maar zelf zag zij haar verhuizingen eerder als een geweldig avontuur.

Gelukkig meldden zich al tamelijk snel bijzonder aardige mensen, met twee zeer jonge kinderen. Ze kwamen eerst eens wandelen en kennismaken met ons en met Bloem. Daarna gingen ze naar huis om er nog eens heel goed over na te denken en na beraadslaging was de conclusie dat ze het graag wilden proberen. En zo verkaste Bloem weer, maar nu naar haar definitieve plek!

De berichten zijn uitstekend. Bloem leert snel en laat zich ook prima corrigeren als dat nodig is. Ze heeft geleerd dat de poes ook rechten heeft en dat de kippen in de tuin niet voor haar vermaak zijn. Kortom, het mag dan wel een wat vreemde start geweest zijn, maar Bloem is helemaal op haar plek is. We hopen haar en haar mensen  snel op het Zand van Kootwijk te treffen.

PS: voor diegenen die denken, hm, kinderen moeten leren omgaan met honden en v.v. maar hopelijk is dit kindje niet alleen met die toch levensgrote Grey op pad: geen zorgen!

×

TOP