Onze windhonden

PDFPrinten

Cato

We hadden Cato in opvang genomen en alras meldde zich een vriendelijke mevrouw voor deze kleine, levenslustige whippetdame.

Het is altijd prettig als geïnteresseerden al een keer een whippet (of waar ze dan ook in geïnteresseerd zijn) gehad hebben -dan weten ze waar ze zich op voorbereiden kunnen. In dit geval was het ook geen overbodige luxe, want onze Cato had wel zo haar gebruiksaanwijzing. Op de opvangplek was al een goed begin gemaakt met het afbouwen van haar druktemakerige gedrag. Veel beweging en een paar onverstoorbare Afghanen deden wonderen! Cato ging zelfs een keer mee wandelen in Kootwijk en daar deed ze het echt fantastisch. Geen spoortje agressie of ook maar iets dat er op leek.  Nee, lekker meerennen en af en toe verbaasd omkijken dat niemand je bij kan houden!

Eenmaal in haar nieuwe huis aangekomen bleken er toch wel een paar dingetjes die wat begeleiding behoefden! Cato’s gedrag, zeg maar rustig wangedrag, naar katten toe was echt heel erg heftig. De gedachte dat de kat van de buren wellicht op de schutting zou kunnen zitten was genoeg om haar te veranderen van een aanminnig whippetmeisje in een eerste klas feeks. En over haar zindelijkheid kwamen ook niet echt goede berichten.

Intussen wordt aan beide problemen gewerkt, met begeleiding op afstand van onze eigen gedragstherapeut en we hebben er alle vertrouwen in dat alles goed gaat komen.  Geduld en veel tijd zijn onontbeerlijk in zo’n geval.

Dus, Mindy -haar nieuwe naam, waar ze zelf erg tevreden mee is, doe goed je best!!

×

TOP