Onze windhonden

PDFPrinten

Abeltje

Abeltje was een whippetpuber van nog geen 8 maanden oud toen hij bij VoordeWindhond kwam en in z’n korte leventje had hij al ettelijke keren van huis en eigenaar gewisseld.

Dit doet een jonge hond niet erg veel goed, maar los van een duidelijk gebrek aan opvoeding was dit Abeltje niet aan te zien. We hebben hem eerst even tot rust laten komen in de opvang en gelukkig kon hij daarna opgevangen worden bij een van onze gastgezinnen. Hier heeft hij zowel van de whippet-ervaren eigenaren als de whippets des huize de nodige opvoeding mee gekregen en hij ontpopte zich tot een alleraardigste, soms enigszins onbesuisde, whippet-jongeman.  Toen we werden benaderd door een familie met een jongvolwassen, enigszins onbesuisde Border collie-kruising die op zoek waren naar een whippet die naast een fijne aanvulling op de familie ook opgewassen was tegen hun jongedame dachten we dat dit wel eens een match zou kunnen zijn met onze Abeltje.

Op een gure zondag eind februari hadden we een ontmoeting met deze familie en hun viervoeter. Natuurlijk was Abeltje’s opvangmoeder ook van de partij. Op een stukje strand werden beide honden los gelaten en binnen enkele seconden werd er druk (en wild) gespeeld.  Het water werd daarbij niet ontweken wat Abeltje, warm ingepakt in z’n winterjas, een nat pak opleverde.  Toen we bij een restaurantje in de buurt even gingen zitten om op te warmen werd algauw duidelijk dat Abeltje z’n nieuwe familie gevonden had. Vooral met de oudste dochter des huizes was er meteen een klik. Dat deze klik gebleven is, is duidelijk te zien op de foto. Hiermee ging de wens van de heer des huizes om een eigen whippet te hebben, in vervulling en kreeg Abeltje eindelijk een echt, blijvend thuis. 

De eerste dagen vond de hond des huizes het nog wat lastig om haar huis te delen, maar inmiddels hoort Abeltje er helemaal bij: Tijdens wandelingen doet Twix haar Border collie-voorouders eer aan door Gabber, want zo heet Abeltje inmiddels, bij de familie te houden als z’n snelle whippetvoeten hem weer eens wat te ver weg brengen. Gabber werd na een week door z’n nieuwe eigenaren al beschreven als  bijna “de ideale hond”, wij geloven dat hij bij zijn nieuwe familie zijn helemaal “ideale thuis” heeft gevonden.

×

TOP