PDFPrinten

Aimee

Aimée was een van de drie afghanenpups die eind januari 2013 bij Voordewindhond kwamen. Ze hadden behoorlijk honger gehad en kenden eigenlijk niet veel van het leven.

De uitstekende opvang bij een van onze Duitse medewerkers zorgde ervoor dat Aimée en haar zusje binnen de kortste keren aangesterkt waren. Zo langzamerhand kon ook voorzichtig worden omgezien naar een nieuw huis. En zo gingen de beide dametjes mee naar een coursingstraining op een heuse renbaan. Aimée vond het allemaal prachtig en liet zich met overgave bewonderen en aaien. Haar zusje vond het allemaal minder geslaagd en bleef lekker dicht bij haar opvangmoeder. Op een goed moment verscheen er een aardige meneer die met meer dan gemiddelde belangstelling naar Aimée keek. Die had dat natuurlijk onmiddellijk in de gaten en zorgde er wel voor dat de aandacht van deze meneer niet verslapte.

Hoe dit afliep kunt u wel raden: Aimée woont intussen alweer een poosje  in Duitsland bij haar meneer van de renbaan en zijn andere afghanenteef. En niet alleen dat, Aimée maakt zich reuze verdienstelijk als tja, als wat eigenlijk, secretaresse? PA? Nee, zo dienstbaar is ze niet! Chef de bureau?  Inspecteur- Generaal? We zijn er nog niet uit maar we voorspellen haar een fantastische carrière.

Nawoord:. Een jaar later, in 2014, bereikten ons via onze zusterorganisatie zorgwekkende berichten. Het zou helemaal niet goed gaan met de nieuwe eigenaar van Aimée.  We overlegden wat de beste oplossing zou zijn voor deze nog steeds heel jonge afghaan. Het is echt fijn dat de samenwerking tussen de drie windhondzorgorganisaties de laatste jaren enorm goed is geworden. De Windhundhilfe, die geografisch het dichtstbij zat, nam de zorg voor Aimee over. Zij vonden een prima plek voor haar. Het gaat bijzonder goed met Aimee!