Onze windhonden

PDFPrinten

Alfie

Alfie moest heel erg lang op een nieuw huis wachten. Eigenlijk was dat wel heel vreemd, want er was nu werkelijk weinig mis met dit hondje.

Er waren wel een paar gegadigden, maar om al dan niet duidelijke redenen sprongen die allemaal af. Een tikje moedeloos werden we er wel van, vooral omdat Alfie steeds meer behoefte aan eigen mensen kreeg. Maar het lange wachten werd beloond: iemand uit de Hofstad meldde zich. Haar whippet was overleden en het was nu toch tijd voor een opvolger. Na wat telefonische gesprekken werd er besloten in Kootwijk te gaan wandelen. En jawel, de vonk sprong over! Zowel Yolande als Alfie leken veel voor elkaar te voelen. Het was in ieder geval grappig om te zien dat Alfie tijdens de wandeling steeds even kwam kijken of zijn nieuwverworven vriendin er nog wel was.

Eigenlijk stond niets een verhuizing naar Den Haag nog in de weg, maar je hebt van die perfectionisten die alles tiptop geregeld willen hebben voordat de hond zijn intrede doet. En dus ging Alfie eerst weer mee terug naar Drachtstercompagnie. In Den Haag werden in de weer daarop alle voorbereidingen gedaan en eindelijk, precies een week na de eerste kennismaking, was het dan zo ver: Alfie werd opgehaald. Alfie is, na rijp beraad, omgedoopt tot Fred en heeft het zonder enige tijfel zeer naar zijn zin. Ietsje minder was zijn reactie op de voeromstelling, maar dat leed schijnt inmiddels ook geleden te zijn. Fred en Yolande: veel geluk samen! En Fred: geen issues met andere reuen, graag! Dat is nergens voor nodig.

×

TOP