Amosch 1
Amosch 2
PDFPrinten

Amosch

De ruim vijfjarige Barsoi Amosch kwam samen met zijn roedelgenootje Alina, een whippet op leeftijd, bij Voordewindhond.  Voor Amosch vonden we onmiddellijk een geweldig nieuw huis en alles zag er rooskleurig uit. 

De al aanwezige honden vonden Amosch een fijne huisgenoot, en ook allerhande niet-windhonden uit de buurt zagen hem wel zitten. Soms was dat niet helemaal wederzijds, maar toch …. De inburgering verliep in ieder geval voorspoedig

Totdat het noodlot toesloeg. Tijdens een heel vroeg ochtendrondje -het was erg warm in mei 2018 en de meeste Barsois zijn niet erg gecharmeerd van hitte- zakte Amosch letterlijk in elkaar. In tijden van nood heb je meestal onvermoede krachten en de nieuwe eigenaresse van Amosch bedacht zich geen ogenblik en droeg die toch niet onaanzienlijke Barsoi naar de auto om hem onmiddellijk naar de intussen gewaarschuwde dierenarts te vervoeren. Daar werd hij aan een infuus gelegd maar nadat hij even heel kort bij kennis kwam overleed hij vrijwel direct daarna aan inwendige bloedingen.

We zijn toch blij dat hij nog een paar leuk een spannende weken bij zijn nieuwe eigenaresse en zijn nieuwe roedelgenoten had. Maar hadden je een langer leven gegund! Dank aan Kuni voor alle goede zorgen!