Onze windhonden

PDFPrinten

Baariq

Baariq is een prachtige sloughi die een niet zo leuk leven achter de rug heeft. Maar daar is nu gelukkig verandering in gekomen.

We namen hem in de zomer van 2011 over en brachten hem eerst in het Dierencentrum Friesland onder. Dat stond Baariq echter in het geheel niet aan. Het maakte niet uit wat de medewerkers voor hem verzonnen, hij vond het niet fijn en dat liet hij duidelijk merken. Redding kwam in de vorm van een medewerker van Voordewindhond, die spontaan aanbood hem bij haar thuis op te vangen. Nou, dat was een aanzienlijk beter plan, vond Baariq. Helemaal top: heerlijke wandelingen, fijne vriendinnen en een fantastische moeder. En die katten, nou ja, die waren ook wel OK. Voor Baariq kon het leven eigenlijk niet meer stuk.

We schreven aardige stukjes over hem op onze site, zetten er prachtige foto's bij, maar geloof maar niet dat iemand belangstelling voor Baariq, ook genaamd Najeeb, had. Helemaal niemand meldde zich. Totdat een aardige jonge vrouw zich meldde; we hadden veel gesprekken met haar en in oktober was het zover: Baariq ging naar zijn nieuwe huis. Dachten wij, maar zo niet Najeeb. Hoewel hij in gote vrede met de katten op zijn opvangplek leefde, veranderde hij in een kattenhater eerste klass bij de aanblik van de kat op zijn beoogde nieuwe plek. Die ging hij eens even fijn terroriseren! Nou, u snapt het al. Het ging echt niet en zo kwam Najeeb, volledig tevreden, weer terug.

Maar ja, het was nooit de bedoeling dat Baariq op zijn opvangplek zou blijven en het werd toch echt tijd dat hij een eigen plek kreeg. Bovendien kreeg zijn opvangmoeder een knieblessure waardoor er wel enige druk op de bemiddeling kwam te staan.

De uiteindelijke redding kwam uit Tilburg: daar wonen twee aardige, zeer ervaren windhondmensen,die al eerder oudere honden hadden opgenomen. We waagden er één telefoontje aan, beschreven de situatie, en binnen tien minuten werden we teruggebeld met de mededelding "is goed, laat hem maar komen". Incidenteel is er een kleine schermutseling tussen een van de twee aanwezige Salukidames en Najeeb, maar het gaat toch zo goed dat hij gewoon lekker zijn laatste jaren in Tilbug mag slijten! François en Ans: wij zijn blij dat er mensen zijn zoals jullie!

×

TOP