Onze windhonden

PDFPrint

Versace

Versace was een afghaan die, zoals wel vaker voorkomt, van een ene ongeschikte eigenaar naar de andere ging en bij iedere nieuwe plek nog wat meer stoute dingen ontwikkelde.
Description

 Maar het woord waar het hier om draait is 'was'. Want voor Versace is het tij gekeerd. Door interventie van zijn fokker belandde hij bij Voordewindhond. Twee erg aardige mensen waren in hem geïnteresseerd en op een mooie zaterdag gingen we gezamenlijk naar de opvangplek. Daar bleek dat Versace, int tegenstelling tot wat de vorige eigenaar had verteld, een enigszins heftige reactie jegens katten vertoonde. Of laten we maar gewoon de waarheid schrijven: bij de aanblik van een voorbij wandelende kat strotte hij zichzelf bijna van opwinding! En de nieuwe mensen hadden twee katten. Maar ja, aan de andere kant was het weer zo'n gevalletje van 'hond ziet mens en de rest is geschiedenis'. Na een wandeling in de buurt zaten we tijdens de koffie te delibereren of het nou wel of niet wijs was om het te gaan proberen. Alle voors en tegens passeerden de revue en verhalen van andere notoire kattenhaters, al dan niet hervormd, werden opgehaald. Alleen Versace hoefde niet verder te denken: hij ging heus wel mee. Na een tijdje ging hij zelf demonstratief liggen slapen.

Versace werd omgedoopt tot Cherokee, voor een afghaan een misschien wat ongebruikelijke naam, maar hijzelf vindt het wel een toffe naam -soms. Cherokee heeft nog veel te doen, want zijn nieuwe mensen hebben wel ervaring met Ierse wolfshonden , maar niet met afghanen. Dat betekent voor de afghaan in kwestie meestal dat hij nogal wat werk heeft aan het dresseren van zijn mensen. Maar er zijn natuurlijk grenzen en afghanen moeten ook gewoon een paar dingetjes leren, zoals 'van de kat blijf je af'. Dat loopt nu, dankzij de plantenspuit en afleidingstaktieken eigenlijk redelijk en wij gaan er vanuit dat Cherokee binnenkort echt begrepen zal hebben, dat de kat ook recht van leven heeft. Gelukkig lijkt hij wel een slimme vogel te zijn, dus de vooruitzichten zijn goed. Doe je best, joh!

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP