Onze windhonden

PDFPrinten

Vincent

De mensen van Vincent hadden helemaal aan het begin van het jaar al een keer contact met Voordewindhond opgenomen over de mogelijke herplaatsing van Vincent, maar konden in eerste instantie het toch niet over hun hart verkrijgen.

Natuurlijk is het eigenlijk altijd het beste als een hond gewoon lekker thuis bij zijn mensen blijft en niet hoeft te verhuizen -aangenomen dat het hem natuurlijk wel goed gaat daar.  En echt, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, je hond afgeven doe je heus niet zomaar. De meeste mensen die een hond afgeven tobben en piekeren wat af voordat de kogel eindelijk door de kerk is. En deze kogel leek aanvankelijk toch niet door de kerk te gaan. Totdat een paar weken later toch het besef kwam dat het inderdaad echt het allerbeste voor Vincent zou zijn als hij wel naar een ander huis ging. Er werd opnieuw contact gelegd en we namen Vincent in opvang.

Nu is het helaas niet zo dat wij een lange lijst met potentiele opvanggezinnen hebben en soms moeten we hard nadenken om een opvangoplossing te bedenken. Nu had een echtpaar dat wel eens met hun whippet komen wandelen toevallig aangegeven dat ze overwogen een tweede whippet te nemen. Omdat Vincent uit de beschrijving een aardige en niet al te gecompliceerde whippet leek, vroegen we deze mensen of zij misschien eerst op Vincent zouden willen passen. Dat wilden ze wel.

De rest is geschiedenis. De aanwezige whippet, Diesel voor de in-crowd, kon meteen al aardig met Vincent opschieten en ook omgekeerd was er geen sprake van antipathie. En Vincent besloot onmiddellijk dat vooral zijn nieuwe vrouwtje echt heel fijn was. Lekker gezellig samen op de bank.

Vincent, doe je best en we hopen jou, Diesel en je mensen weer snel in Kootwijk te zien!

Intussen is Alina met de snelheid van het licht ingeburgerd en lijkt het alsof ze altijd al bij haar nieuwe mensen heeft gewoond. Het is nog even afwachten hoe het met Alina en de half-wilde kat in de schuur zal gaan, maar omdat zij een keurig opgevoede whippet is, die eigenlijk bijzonder goed luistert, en de kat ook aan Alina’s whippetvoorganger was gewend gaan we ervanuit dat met een beetje beleid dat ook helemaal goed komt!

Veel geluk!

×

TOP