Onze windhonden

PDFPrinten

Warda

Warda was een van de windhonden die niet op de Windtegenpagina van Voordewindhond hebben gestaan. Deze elegante salukidame zocht samen met haar ras- en huisgenote een nieuw thuis omdat haar eigenaar door z’n vele werkverplichtingen niet langer in staat was om beide dames een windhondwaardig bestaan te bieden.

Bij deze plaatsing was de eigenaar nauw betrokken wat er onder andere toe leidde dat de 2 dames op hun eigen plekje konden blijven tot er een nieuw thuis gevonden was. Voor de honden is dit natuurlijk altijd het prettigst: iedere verhuizing veroorzaakt toch altijd enige vorm van stress, hoe goed de opvangplek ook is.

Gelukkig duurde het wachten niet lang: een echtpaar met veel windhondervaring wilde het wel met beide dames proberen. Helaas bleek een van beide saluki’s zich wat minder makkelijk aan te passen en een paar onhebbelijkheden te hebben, waardoor besloten werd haar toch eerst bij onze gedragsdeskundige in opvang (in huiselijke kring) te plaatsen, hier lijkt deze dame stukken beter te kunnen aarden, maar over haar hebben we het hier nu niet.

Warda de prachtige donkere salukidame * op de foto hierboven  woont inmiddels enkele weken bij haar nieuwe familie en vind het heerlijk om hier de enige windhond in huis te zijn. Ze geniet van de aandacht en lange (strand)wandelingen en zoekt haar mensen regelmatig op om haar affectie te tonen. Ik had het al gezien bij een bezoek aan de familie, of eigenlijk had Warda het me zelf laten zien: haar blik naar mij, afstandelijk en enigszins ongeïnteresseerd, gevolgd door haar blikken naar Teuni en Leen: vol vertrouwen en vriendschap. Het begin van een hopelijk lange en ongetwijfeld mooie relatie: veel geluk met elkaar Warda, Teuni en Leen!

×

TOP