Onze windhonden

Geen afbeelding ingesteld
PDFPrinten

Youssef

Youssef was op zoek naar een nieuw huis in verband met de scheiding van zijn mensen. We horen in zo’n geval heel vaak andere mensen zeggen dat zij dat dus echt nóóit zouden doen. Hun kinderen zouden ze ook niet wegdoen als ze gingen scheiden. Ook in dit geval bereikten ons geluiden van deze, op zich logische, aard. Maar, lieve lezers, die beslissing is in vrijwel alle gevallen een heel moeilijke.

Daar wordt heel  lang over nagedacht. Over gepiekerd. Over getwijfeld.  Alle mogelijke oplossingscenario’s passeren de revue. En soms is afscheid nemen echt het beste, voor de mensen en uiteindelijk ook voor de hond. Die verhuist dan naar een huis met minder stress en minder verdriet en voelt zich vaak al heel snel blij en gelukkig.

Enfin, Youssef moest een ander huis. Hij stond in verband met de privacy van de oude eigenaar zonder foto op onze site (u kunt wel bedenken waarom!). Dat weerhield een jong stel dat al een hond van ons heeft er niet van hun interesse in Youssef te laten weten. Omdat Youssef echt een heel leuke, ongecompliceerde, jonge Afghaan is, leek ons de combinatie Youssef en de andere hond, een eveneens jonge Grey, een heel goede. Vlak voor Kerst werd de kennismaking geregeld en Youssef was zeer geïnteresseerd in zijn toekomstige roedelgenoot. Joepie, lekker rennen. Wel was hij een tikkie verbaasd dat die zwarte veeeeel harder kon en af en toe meewarig omkeek of Youssef nog wel kwam. Er werd gewandeld en na afloop werd in goed overleg besloten Youssef na de hectiek van de Kerstdagen op te halen.  Een beetje rust en regelmaat is altijd goed voor een net verhuisde hond! Daar had Youssef eigenlijk niet van terug. Staande op zijn achterpoten, keek hij  zijn nieuwe mensen met een ongelovige snuit na. He, hallo, jullie vergeten wat! Mopperend ging hij weer naar binnen.

Toen zijn mensen na de Kerst, zoals beloofd, terugkwamen om hem op te halen, was zijn vreugde onmiskenbaar. Hij vloog op ze af en begroette ze met overgave. De afloop van deze bemiddeling laat zich natuurlijk raden: goed gelukt.

Youssef, Danny, Elma en Ben: veel plezier samen. En ,Youssef, heb een beetje geduld met je nieuwe mensen. Het vergt tijd om een echte Afghanenouder te worden.

×

TOP