Onze windhonden

Vaak is het niet te vermijden dat een windhond tijdelijk opgevangen moet worden. Voordewindhond heeft een klein aantal vaste opvangadressen, verspreid over Nederland en België. Wij kunnen nog best wel wat meer opvangadressen gebruiken.

De moeilijkheid bij het opvangen van een hond is dat wij vrijwel nooit precies weten hoe lang de hond bij u zal blijven. Het hangt er maar helemaal van af hoe snel een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Door de bank genomen zou u toch wel op minstens een paar weken, zo niet maanden moeten rekenen. Daarom kunnen wij meestal niet zo heel veel met mensen die opvangadressen voor een (zeer) beperkte tijd aanbieden. Het is maar zelden dat de hond dan ook precies binnen die tijd naar zijn nieuwe eigenaar kan. En dan moet de hond dus wéér naar een nieuw tijdelijk adres verhuizen.

De laatste tijd valt ons op dat mensen zich als opvangadres opgeven, maar bij nadere kennismaking blijkt dan dat ze eigenlijk een tweede hond zoeken en hopen dat ze als opvangadres eerst eens rustig kunnen kijken of de hond bevalt.

Hoewel wij alle begrip hebben voor het "proefdraaien met een nieuwe hond", is dat toch niet helemaal het juiste uitgangspunt voor een opvangadres. Ons ideale opvangadres wil een hond opvangen, omdat een hond tijdelijk een plekje nodig heeft. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop naar de hond gekeken wordt. Een hond die u misschien wilt houden beziet u met andere ogen dan een hond die ergens onderdak moet. Aan een eventuele blijver stelt u namelijk andere eisen: die moet in principe goed bij u passen, bijvoorbeeld de juiste leeftijd hebben, er leuk uitzien, gezond zijn enzovoort. Bij een opvanghond ligt dat anders; hij moet natuurlijk wèl in uw situatie passen -dus gaat bijvoorbeeld een kattenbezitter geen kattenhater opvangen, maar zou het niet zoveel uit moeten maken.

En nog even terugkomend op het proefdraaien: het is bij Voordewindhond zo, dat een nieuwe eigenaar eerst in alle rust gaat kijken of de nieuwe huisgenoot echt goed past. Bij ons geldt: eerst kijken of mens en hond tevreden met elkaar zijn, dan pas wordt de adoptie definitief. Dus extra tijd regelen door de hond eerst op te vangen is niet nodig.

En........ mocht u ooit een hond opvangen die u zo leuk vindt en die zo goed bij u past, dat u hem wilt houden, nou, dan is dat prima! Dan adopteert u hem of haar gewoon!

Mocht u in uw huis en uw hart plek hebben voor een opvanghond, neemt u dan contact op met Eleonora de Kort. Zij is te bereiken onder tel: 0573 462960 of onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met haar kunt u bespreken wat voor soort hond u zou kunnen en willen opvangen, welke vergoeding er tegenover staat etc.

Wij hebben ook een uitgebreide folder over het opvangen van een hond geschreven.

Download folder “Een hond opvangen. Waar begin je aan?” 

Laatste nieuws!

Winkel

Geef

×

TOP