Onze windhonden

PDFPrinten

Jay

Jay hoefde niet voorgesteld te worden op de site. Wij waren namelijk al sinds eind vorig jaar in contact met een Belgische familie, die heel graag een Afghaanse windhond wilde hebben.

In tegenstelling tot velen, die wanneer zij op maandag bellen toch uiterlijk woensdagavond een hond willen hebben, was deze familie zeer zorgvuldig in de voorbereiding. Ze lazen van alles en nog wat over het ras en ze gingen zelfs op bezoek bij een landgenoot die een Afghaanse windhond van ons heeft om zich te laten voorlichten over vachtverzorging en wat er allemaal zo bij het houden van een Afghaan komt kijken. Toen Jay op het pad van Voordewindhond kwam, viel dat zo'n beetje samen met de beslissing van de familie een Afghaanse windhond te willen adopteren. Er waren al twee gecastreerde greyhoundteven en de voorkeur ging uit naar een reu. Er werd een kennismakingsbezoek geregeld, dat door alle partijen als heel prettig werd ervaren en dus reisde Jay af naar Belgi‘. Wie echter gedacht had dat de greyhounds zich verrukt op deze harige, schone jongeling zouden storten, die had het mis. Daar moesten zij niets van hebben! En toen hij ook nog rap op hun stoel klom en met hun speeltjes wilde spelen, waren de rapen gaar. Maar de nieuwe familie van Jay lieten zich niet van het pad duwen en toen wij vorige week eens voorzichtig vroegen of Jay mocht blijven kwam er wel een heel duidelijk antwoord:

JAY MOET BLIJVEN!!!!! Hij zit in ons hart en het is een schat van een beest! Voor al de probleempjes die zich nu nog aandienen, wordt een oplossing gezocht, net zoals bij de greyhounddames en onze kinderen. Want ook zij zijn niet altijd braaf en zij mogen ook blijven.

Is dat een duidelijk antwoord of niet? Je hebt echt een lot uit de loterij, Jay! En een beetje voorzichtig met de opvoeding van je mensen, hoor!

×

TOP