Onze windhonden

PDFPrinten

Ellis

Ellis kwam uit een groot windhondroedel en had het daar niet naar haar zin. Dat uitte zich in nogal vreemd gedrag en uiteindelijk besloten haar mensen dat het beter was een nieuw huis voor haar te gaan zoeken.

 

Nu wil het ongeluk dat mensen die een greyhound zoeken over het algemeen niet bij ons kijken. Voordewindhond schijnt in de beleving van velen de vereniging voor whippets, afghanen, salukis en barsois te zijn. Maar toch worden er geld greyhounds bij ons ter herplaatsing aangeboden. Die moeten dan meestal relatief lang op een nieuw huis wachten.

De nieuwe mensen van Ellis kwamen ook helemaal niet voor een greyhound; integendeel ze kwamen eigenlijk naar een afghaan kijken. Maar ja, de wegen van het hart zijn soms vreemd en toen Roos Ellis zag zitten, was ze meteen verkocht! Er werd gewandeld, koffie gedronken, nog even overleg met het thuisfront gepleegd en daarmee was de boel beklonken. Ellis, die nu Cara heet, ging mee naar huis. De berichten zijn uitstekend; Cara heeft zich prima ingeleefd en geniet van het leven als hond alleen. Want per slot van rekening was dat wat ze wilde: de koningin zijn.

Cara, geniet van je nieuwe leven!

×

TOP