Onze windhonden

PDFPrinten

Evi

Evie was een hondje dat eigenlijk alleen maar in de verte op een whippet leek. Zij stond op het internet omdat haar baas in moeilijkheden verkeerde. En ja, wat doe je dan?

 Je kan toch moeilijk zeggen ‘sorry, je whippetgehalte is te laag’. En dus kwam Evie via een korte stop in Krommenie in opvang. Er waren wel wat gegadigden voor whippets in die tijd, maar allemaal vonden ze Evie niet genoeg whippet. Gelukkig maar dat Bianca en Peter niet zulke eisen aan een opvanghond stelden; zij namen haar, na het mislukken van de zoveelste bemiddelingspoging, in huis . en dat was heel goed, want ze leerde niet alleen een paar nuttige commando’s, waaronder ‘niet zo keffen’,  en werd ook aan een streng dieet onderworpen. Het nettoresultaat daarvan was dat Evie na een tijd echt een hoger whippetgehalte kreeg. 

Na een poosje nam een oude bekende uit Duitsland contact op en vroeg of we voor haar schoonzusje niet een leuke hond hadden. Het hoefde niet een 100%windhond te zijn. Eigenlijk was het oog van Christa al op Evie gevallen. Nicole, Bibi en Christa maakten van de geografische nood een deugd en boekten een weekje vakantie in Nederland. Want ja, je moet toch wel zeker weten dat de hond ook echt bij je past. Op deze manier konden ze een week proefdraaien zonder dat er weer honderden kilometers afgelegd hoefden te worden in het geval dat toch niet zou  gaan. Maar daar was geen sprake van: het ging prima! En zo reisde Evie af naar Duitsland. Daar leeft zij nu als Evchen von Fox –ze lijkt inderdaad wel iets op een vos- samen met Christa en zo te zien tot ieders tevredenheid!

Evchen en Christa, we hopen jullie weer eens te zien! Veel geluk samen!

×

TOP