Onze windhonden

PDFPrinten

Kelly

Kelly stond nooit bij Windtegen. Op een dag kreeg een van uw bemiddelaars een sms-bericht van iemand die op een ‘weggeefsite’ een oude whippet gevonden had. Of we daar nou niet iets aan konden doen?

Jawel, dat kan, zij het met enige beperking. Want uiteindelijk bepaalt de eigenaar wat er met een hond gebeurt en als deze besluit dat hij of zij niets met ons te maken wil hebben, geld voor de hond wil krijgen of alleen maar zo snel mogelijk van de hond af wil, tja, dan zijn we natuurlijk snel uitgepraat. Maar bij dit soort berichten wagen we er natuurlijk wel altijd een telefoontje aan. Zo ook deze keer.

Kelly’s baasje bleek overleden te zijn en de familieleden, zelf allemaal in het bezit van grote niet-windhonden zagen domweg geen kans deze frêle whippet in huis te nemen.  Kelly zat nu grotendeels alleen in huis en dat kon toch eigenlijk ook niet. Het huis werd nu ook opgeruimd en Kelly kon daar maar moeilijk mee uit de voeten. En ja, ze wilden heel graag dat Kelly de laatste periode van haar leven nog ergens gezellig op de bank zou liggen. Dus als we iemand wisten …..

Nu wilde het toeval dat eind vorig jaar een dame op leeftijd uit België contact met ons had opgenomen. Haar oude whippet was overleden, en hoewel ze eerst een lange reis ging maken, wist ze heel zeker dat ze bij terugkeer vast zou stellen dat het leven zonder hond niks is. Of wij haar naam wilden noteren en mocht er dan begin 2015 een oud hondje zijn, wilden we dan aan haar denken?

Of het zo moest zijn! We belden naar België, stuurde het enige , niet al te scherpe fotootje dat we van Kelly hadden en zoals we verwachtten liet onze Belgische weten dat Kelly meer dan welkom was!

Sophie haalde op een zondagochtend om zeven uur (ja, onze betrokkenheid kent weinig grenzen) Kelly op, overhandigde deze in Arnhem aan uw stukjesschrijver, die vervolgens de rit naar België ondernam.

Verder valt er niet heel veel te melden: Kelly kwam, zag en overwon, alles min of meer tegelijkertijd. De berichten uit België zijn meer dan goed te noemen. Hond en mens hebben elkaar gevonden! We hopen dat beiden nog lang van elkaar mogen genieten!

Jaar: 2015

Nawoord: Kelly kreeg na anderhalf jaar behoorlijk ernstige gewrichtsproblemen en er bleef de nieuwe eigenaresse niets over dan haar in te laten slapen. We zijn blij dat Kelly haar laatste tijd nog met zorg en liefde werd omringd. 

×

TOP