Onze windhonden

PDFPrinten

Nero

Nero was een whippetman met een gebruiksaanwijzing. Binnen in huis was hij de vriendelijkheid en liefheid zelve, maar buiten was het een ander verhaal. Iedere hond die hij tegenkwam en hem om al dan niet onduidelijke reden niet zinde wilde hij het liefst een kopje kleiner maken.

En tsjonge, dan kan zo’n whippet zich wel fantastisch aanstellen!  Zijn mensen hadden van alles en nog wat ondernomen om hem dit gedrag af te leren, en eerlijk is eerlijk, de allerscherpste kantjes waren er wel af, maar het lukte gewoon niet zijn gedrag volledig om te buigen. 

Dat zou nog niet zo makkelijk worden iemand te vinden die goed met Nero uit de voeten kon. En de eerste paar gegadigden voor Nero, die werkelijk beeldschoon is, vielen af omdat ze of zelf dachten dat ze niet geschikt waren voor deze moeilijk lerende whippet of omdat wij dachten dat het de mensen aan voldoende ervaring en inzicht ontbrak.

Maar daar kwam een Duitse familie, met twee kinderen en een gezellige, goed opgevoede whippetdame. Het gezin had al enige ervaring opgedaan met een  whippet die meende aan de lijn zich als een straatvechter te moeten gedragen. Daar waren ze niet van onder de indruk geweest en juist die kalmte had de hond uiteindelijk ertoe bewogen zich beter te gaan gedragen. Dàt leek ons een prima adoptiefamilie voor Nero (die eigenlijk Fabio heet).

Er werd een kennismakingswandeling met de oude baasjes, de nieuwe baasjes, Fabio en de whippetdame Ashley georganiseerd. Die verliep werkelijk vlekkeloos. Fabio was zeer gecharmeerd van Ashley, die als rechtgeaarde teef op een goed moment even liet merken dat Fabio te vrijpostig was. Fabio wist niet hoe snel hij zijn excuses moest maken.

De reis naar Duitsland werd aanvaard en Fabio sprong zonder enig bedenken in de voor hem vreemde auto. Dat was natuurlijk wel even een beetje een heftig afscheid voor de oude eigenaren, maar ook die waren ervan overtuigd dat het Fabio goed zou gaan bij zijn nieuwe mensen.

En daar hadden ze gelijk in. De berichten zijn eigenlijk prima. Fabio gaat geregeld wandelen met andere whippets –en we hebben het wel vaker opgemerkt- sommige windhonden zijn gewoon racisten. Fabio en Ashley doen het fantastisch samen en als u in de ogen van Fabio kijkt dan zult u met ons eens zijn dat u een gelukkige hond aankijkt.

Veel succes, Fabio, en blijf je verbeteren!

×

TOP