Onze windhonden

PDFPrinten

Figaro

Figaro is een nog jonge barsoiheer die zonder dat hem enige blaam treft op zoek moest naar een nieuw huis. Overigens treft niemand hier enige blaam – ziekte en zeerte houden nergens rekening mee en soms betekent de pech van de eigenaar dat het beter voor alle partijen is als de hond naar een ander huis gaat.

Gelukkig vonden we voor hem als snel een barsoiervaren huis waar een wat schuchtere Barsoivriendin op hem wachtte. Alhoewel, het doet de waarheid geweld aan te beweren dat Soraya echt meteen verrukt van Figaro was. Eigenlijk vond ze het maar een rare, opdringerige snuiter. Figaro zelf was iedere keer weer stomverbaasd als bleek dat Soraya niet veel van hem moest hebben. Hoezo, ik ben jong, mooi, sterk en ik kan je beschermen tegen alle kwaad.

Zoals zo vaak bleek ook hier dat de aanhouder wint. Langzaam maar zeker ging Soraya begrijpen dat Figaro het allemaal goed meende.

En ander puntje was nog even de vraag of de door een ongeluk flink beschadigde knie van zijn nieuwe vrouw bestand zou zijn tegen een jonge, energieke hond. Maar Figaro had al heel gauwe begrepen dat hij een fantastisch vrouwtje had en dat zorgde er kennelijk voor dat hij snelstens begreep dat hij zich een beetje moest inhouden.

Hilde-Kristien, Soraya en Figaro: nog heel veel plezier samen! We zien jullie vast nog wel eens ergens.

×

TOP