Onze windhonden

PDFPrinten

Malek

Malek is het broertje van Aqil – en van Ties. Hij ging ook in opvang bij een van de bemiddelaars. De daar aanwezige Afghaan, die overigens op bijna dezelfde manier bij haar mensen gekomen was, maar dat gemakshalve gewoon even vergeten was–  moest in eerste instantie weinig hebben van het kleine zwarte dingetje.

Maar, zoals altijd, doet de tijd wonderen en na korte tijd was ook daar de kou van de lucht. Malek trok zich er overigens niet veel van aan en ging min of meer schouderophalend gewoon lekker bij een andere vierpotige huisgenoot liggen.

Malek ging mee naar school en liet zich daar door allerhande leerlingen aaien en bewonderen. Hij ging mee naar de trimsalon, mee boodschappen doen, paste zelfs een dagje samen met de baas op de winkel. Kortom, Malek doorliep een enorm goed socialisatieprogramma bij zijn gastgezin.

En dan komt natuurlijk de tijd dat er een nieuw huis moet komen. En dat kwam. Er belde iemand die al eens eerder over een Afghaan gebeld had, maar die samen met de bemiddelaars tot de conclusie kwam dat de beoogde hond toch niet de juiste hond was. Maar nu lag de zaak heel anders: een helemaal leliezwart afghaantje, dat zich nog prima kan voegen naar een nieuwe situatie met honden, kippen, konijnen, katten,  mensen en altijd veel reuring.

En zo geschiedde dat Malek naar een paar weken opvang-met-socialisatie opgewekt naar zijn nieuwe huis vertrok. Zo te zien had hij weinig moeite met het afscheid van zijn opvangfamilie. En eigenlijk is dat alleen maar heel erg goed!

Veel plezier, kleine Malek! Laat nog eens iets van je horen!

×

TOP