Onze windhonden

Geen afbeelding ingesteld
PDFPrinten

Jake

Soms gaan dingen heel erg snel. Zoals in het geval van Jake, een werkelijk verbluffend fraaie windhondkruising. Die was zo snel bemiddeld dat hij niet eens op de site hoefde te worden voorgesteld. Al met al zaten er twee dagen tussen de aanmelding van Jake en diens verhuizing naar zijn nieuwe mensen. Jake zou trouwens volgens heuse papieren uit Engeland een 'Norfolk lurcher' zijn. Wij zijn toch niet echt onbekend met de bewoners van rasgroep 10, maar een Norfolk lurcher was toch wel iets heel nieuws.

Jake verloor zijn huis omdat zijn mensen uit elkaar gingen. Er was wel een oplossing voor hem gevonden, maar helaas paste Jake niet zo goed in het daar voorhandene roedel. Zo kwam hij bij ons.

We hadden al geruime tijd contact met een vriendelijke mevrouw, die heel graag een hond wilde. In eerste instantie was haar oog op Luna, onze langzitter, gevallen. Maar ja, Luna was wel een heel speciaal geval met evenredig speciale wensen en beperkingen. En toen werd Jake aangemeld. We namen contact op, stuurden een foto en en voordat iemand pap had kunnen zeggen maakten we een afspraak om Jake te gaan bezichtigen.

Ook deze bemiddeling vond plaats ten tijde van de Coronabeperkingen, dus waar we anders wellicht uitgebreid waren gaan kennismaken, koffie drinken en verhalen uitwisselen, gingen de nieuwe mensen nu meteen een rondje wandelen met Jake. Hun eigen hond, Fien, hadden ze even in de auto gelaten. Die gingen zij, mèt Jake, eerst even ophalen. Je wilt  per slot van rekening toch een beetje weten of de twee honden met elkaar door de deur kunnen. Dat nam Jake wel een beetje letterlijk, want toen de achterklep van de auto openging om Fien eruit te laten, sprong Jake er met grote vaart in, Fien in verbijstering naast de auto achterlatend.

Enfin, het wandelingetje was een succes, de papieren werden getekend en hup, daar ging Jake, op weg naar een nieuw leven!

De berichten over Jake zijn zonder uitzondering goed en positief. Hij heeft intussen al een hoop dingen bijgeleerd en hij geniet van zijn nieuwe leven met zijn nieuwe mensen en nieuwe roedelgenoot. en zoals de foto laat zien: soms wordt hij daar echt enorm moe van!

Doe je best, Jake! Misschien zien we je binnenkort nog eens ergens!

×

TOP