Onze windhonden

PDFPrinten

Fay

Fay was een jonge whippet die ook een nieuw huis nodig had. Nu hadden we een week of twee voordat Fay werd aangemeld bericht gekregen van een adoptant uit de beginjaren van Voordewindhond. Droopy, geadopteerd in 2013, op 16-jarige leeftijd was overleden, dat wilden ze melden. Ze hadden er een geweldige hond aan gehad en misten hem enorm.

Wij zijn altijd heel verheugd als we iemand een hond kunnen bemiddelen die al eerder een hond van ons heeft gehad. Dat geeft een soort vertrouwd gevoel en onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’ schreven we een beetje vrijblijvend klinkende mail, of ze misschien ook dachten aan een opvolger voor Droopy?

De rest is geschiedenis. Na enorm kort verblijf bij een opvanggezin kreeg Fay bezoek van Ben en Sonja, om vervolgens met enige schroom toch in de auto te stappen. Fay mocht toen  niet veel ervaring met autorijden hebben gehad -ze vond het allemaal maar knap eng en was blij dat ze lekker op schoot mocht zitten, met haar kopje weggestopt onder arm van haar nieuwe mens, maar intussen is die schroom al lang verdwenen. Autorijden is prima.

Fay heeft zich intussen een geheel eigen plek in het gezin verworven, waarbij ze haar poot er niet voor omdraait om op moment dat het haar past knuffels af te dwingen. Dan kruipt ze naar haar mens op de bank en tikt op diens arm: aandacht voor mij. NU.

We wensen je een lang en gelukkig leven, Fay, met hopelijk veel leuke uitstapjes en vakanties, naar verre en dichtbije oorden!

×

TOP