Onze windhonden

PDFPrinten

Kuzma

Deze Barzoiheer stond, zeker voor zo’n beeldschone, lang op onze site. Dat is ook wel te verklaren, want hij was niet een van de makkelijkste. Het is natuurlijk redelijk simpel om alleen maar positieve dingen over een hond te schrijven, maar als die niet op waarheid gestoeld zijn, dan is dat een kan-niet-mislukken recept voor ongelukken. En dat is uiteraard nooit de bedoeling.

 Daarom doen we altijd ons uiterste best om in ieder geval door te laten schemeren in de teksten op onze site waarin de honden beschreven worden dat het niet om een simpele, probleemloze hond gaat.

Kuzma, die eigenlijk Igor heet, was zo’n geval. Na een onfortuinlijke knokpartij  als jonge hond met een roedeltje andere, oudere honden -weliswaar niet door Igor geïnitieerd, in tegendeel zelfs- was vanaf dat moment iedere hond een potentiële vijand die uit voorzorg maar beter bestreden kon worden.

Maar na verloop van tijd meldde zich iemand met veel barzoi-ervaring, die ook goed tussen de regels door had gelezen en ook opgepikt had dat wij zonder Igors gedrag te willen vergoeilijken toch het idee hadden dat in een nieuwe omgeving misschien wel eens een verbetering in het gedrag zou kunnen betekenen.

We spraken af, de oude eigenaar, de nieuwe eigenaar, de bemiddelaar en -uiteraard- Igor. We gingen eerst wandelen en natuurlijk ging ook de al aanwezige hond, Tisje, een kordate teef, mee. Hoe kordaat bleek al gauw. Ze stapte de keukendeur uit en wierp een blik op Igor. Die verviel onmiddellijk in zijn standaard gedrag, er verscheen een vreemde blik in zijn ogen en nam een houding aan van ‘aanvalluh…’ Tisje werd heet noch koud, maar blafte Igor even duidelijk maar beheerst aan. De blik in diens ogen veranderde, zijn houding veranderde van aanvallen in ‘oh sorry’. En dat was het. Er volgde een prima, ontspannen wandeling en we lieten Igor met vertrouwen achter op zijn nieuwe adres.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en de berichten zijn, op een enkel incidentje na, eigenlijk uitstekend te noemen. Hij is prima ingeburgerd, leeft op zeer vriendschappelijke voet met Tisje, die -natuurlijk- de regie voert.

Verder zo, Igor! Goed luisteren, naar Tisje èn je nieuwe vrouwtje. Dan komt het allemaal goed en word je langzaamaan weer de hond die je eigenlijk bent.

×

TOP