Onze windhonden

PDFPrinten

Faiza

De ruim dertienjarige Faiza had, samen met twee familieleden, een nieuw huis nodig omdat hun vrouwtje zou komen te overlijden.

Dankzij de inspanningen van de fokker konden de honden zo lang mogelijk thuis blijven en konden ze op het juiste moment -voor zover daar ooit in zo’n geval sprake van is- naar hun nieuwe eigenaren gaan.

De dames waren weliswaar goed bevriend met elkaar, maar er was geen noodzaak ze alle drie samen te bemiddelen. Dat scheelde natuurlijk wel, wat waar vind je zo gauw een gezin dat gelijk drie Afghanen opneemt?

Gelukkig zijn er altijd mensen die graag een echt oude hond nog een fijne laatste tijd willen geven en

Faiza vond een nieuw en liefdevol huis bij een van de medewerkers van Voordewindhond, die kort tevoren haar werkelijk oer-oude Afghaan (ruim 16 jaar) had moeten laten inslapen.

Faiza deelt haar nieuwe huis met een eveneens oude greyhoundteef en twee Afghanenmannen. Ze heeft zich met enorme snelheid een plekje in het roedel verworven vormt samen met de bijna twee-dimensionale Nandu een soort komisch duo.

We hopen dat Faiza, bijgenaamd Piep,  nog een lange, fijne tijd voor de boeg heeft!

Nawoord: eind mei 2019 kwam er plotseling een eind aan het leven van Piep. Ze had nog gezellig een rondje door de tuin gehold met haar vriend Otto en vergenoegd een stukje gedroogde pens opgekauwd. Er leek niets aan de hand, maar plotseling zakte ze in elkaar. De dierenarts kon alleen nog constateren dat hij niets meer kon doen. Piep is rustig ingeslapen. 

×

TOP