Onze windhonden

PDFPrinten

Taio

Deerhounds behoren niet de rassen die veelvuldig via Voordewindhond een nieuw huis zoeken. Die eer, als je het zo wilt noemen, valt Whippets, Grippets en Afghanen te beurt. Maar op een van de laatste dagen van 2017 werd ons gevraagd een nieuw huis voor een jonge Deerhound te zoeken.

Omdat de situatie waarin de Deerhound zich op dat moment bevond niet echt ideaal was, vonden we eerst een opvangplek voor hem. Vanuit die rustige positie konden we een definitief huis gaan zoeken. En hoe meer windhondmensen en windhonden je kent, hoe beter je weet waar een geliefde windhond is overleden, of waar eventueel ruimte voor een extra windhond is. Mensen die vroeger kwamen wandelen op het zand van Kootwijk kunnen zich misschien de Ierse wolfshond Gordon herinneren? Die kon je op het parkeerterrein al horen joelen terwijl zijn vrouw nog pas op de Heetweg reed. Hij vond het helemaal heerlijk daar. Gordon was overleden, en natuurlijk beseffen we dat een Deerhound geen Ierse Wolfshond is, maar we dachten ‘kom, we werpen een balletje op bij Anja. Een Ier gaan we niet zo gauw voor haar vinden, maar misschien kunnen we haar en Rico blij maken met een jonge Deerhound’.

Dat bleek een goede gedachte!  In een tijd van ja, nee en amen was er een wandelafspraak gemaakt met de opvangvader en nog dezelfde dag vertrok een overgelukkige Anja met haar Deer naar Duitsland. Een nieuw leven tegemoet.

×

TOP