Onze windhonden

PDFPrint

Thorstan

Thorstan kwam uit een situatie waar teveel dieren waren en waar de inspectie met enige regelmaat pogingen deed het aantal dieren te reduceren.
Description

 Thorstan kwam met zijn broertje Sindala bij ons. Soms doen wij wel eens dingen waarvan we eigenlijk diep in ons hart weten dat het misschien niet  altijd helemaal verstandig is. Bijvoorbeeld twee volwassen nestbroertjes samen plaatsen. De kans dat de een door de ander wordt gedomineerd is best groot. En zo was het ook bij Thorstan en Sindala. Sindala kwam niet uit de verf omdat Thorstan hem voortdurende de les las. Met veel pijn in het hart besloten de eigenaren Thorstan aan ons terug te geven. Dat was overigens wel de juiste beslissing, want Sindala is als hond alleen geweldig opgeknapt –zodanig zelfs dat we hem binnenkort in Kootwijk verwachten.

Op het Dierencentrum bleek ook al gauw dat Thorstan zonder zijn broertje een stuk makkelijker was. Op de laatste dag van het jaar had zich iemand gemeld die ons zeer geschikt leek. En dat was ook zo, ware het niet dat Thorstan besloten had dat hij niet op parket kon lopen. Dat was glad en eng. En wat zijn nieuwe mensen ook deden, het bleef glad en eng. En zo kwam Thorstan na een paar dagen weer, voor de tweede keer terug.

Een van de aardigheden van gezegdes en spreekwoorden is dat ze vaak op een vreemd soort waarheid berusten: ‘Het kan verkeren’ en ‘drie keer recht is scheepjesrecht’ zijn daar in dit geval voorbeelden van. Weer meldde zich iemand die heel veel zin had in Mahdi. Nu had Mahdi (zie boven) wat exorbitante eisen qua beweging en we waren druk aan het praten over de vraag of deze nieuwe mensen hem werkelijk losloopbeweging konden geven. Gaande deze discussie bleek echter dat zij vroeger Barsois hadden gehad. De overstap van een Barsoi naar een Afghaan is best een grote, dus we praatten nog wat verder. Eigenlijk ideale mensen voor Thorstan……..

En zo geschiedde. We spraken af in Kootwijk en zoals u op de foto ziet is het meteen helemaal goed en fijn tussen mens en hond.

Thorstan of liever gezegd Igor, veel geluk in je nieuwe leven!

×

TOP