Onze windhonden

PDFPrint

Valesca

Valesca verbleef bijna 7 maanden in de opvang en we hadden het sterke idee dat ze het leven bij het opvanggezin eigenlijk wel prima vond. Af en toe kwamen er wel mensen die interesse hadden in deze wonderschone Chart Polski-dame.
Description

Maar dan liet of Valesca zelf duidelijk merken dat ze geen interesse had of de bemiddelaars waren ervan overtuigd dat Valesca niet de juiste hond was voor bijvoorbeeld de al aanwezige hond van de potentiële eigenaars. 

Kortom het leek er sterk op dat Valesca zelf had besloten de rest van haar leven bij haar opvangouders te blijven wonen. Totdat er een Duitse mevrouw contact met ons opnam die een rustige stabiele leefomgeving, en hoewel ze geen windhondervaring had, wel veel ervaring had met Rhodesian Ridgeback had, ook een wat afstandelijk en zelfstandig ras. Haar oog was gevallen op Valesca en zo werd de reis vanuit Duitsland naar Noord-Nederland ondernomen. 

Er vond een rustige kennismaking plaats en er werd zelfs even gewandeld: kortom het ijs was algauw gebroken en, heel niet onbelangrijk in dit geval, Valesca gaf duidelijk aan dat deze mevrouw wat haar betreft helemaal ok was.

Andersom was mevrouw gecharmeerd van zowel Valesca’s uiterlijk als, vooral, haar  karakter, dat behoorlijk overeenkomsten had met haar vorige hond.

Bj de auto werd nog één keer omgekeken maarbevestiging van haar opvangmoeder “Het is goed meid, ga maar mee” sprong Valesca de auto in ging op weg naar haar nieuwe thuis.

Inmiddels zijn via de e-mail de eerste berichten bij Voordewindhond binnen gekomen: Valesca gedraagt zich keurig en netjes en is volgens Elske een heerlijk gezelschap om in huis te hebben. Sterker nog, ze heeft ons laten weten dat ze nog nooit zo'n fijne hond gehad heeft en dat we  vooral het idee moeten laten varen dat Valesca ooit nog terugkomt.

Nou, dat doen we graag! Valesca, ofwel Polly, veel geluk!

Laatste nieuws!

Wind tegen!

Geef

×

TOP