Onze windhonden

PDFPrinten

Vincent

Vincent is weer zo’n geval waarvan je denkt “hoe is het mogelijk?”. Een bloedjonge, kerngezonde, goeduitziende grippet, die zijn we vast zo kwijt. Nou, geloof het maar niet.

 Vincent moest niet alleen heel lang wachten, tot twee keer toe zochten we mensen voor hem uit die hem na korte tijd weer teruggaven. Wat een pech! Maar op een goede dag kwam ook aan deze pech een einde. Een jong stel uit de buurt van de Efteling had belangstelling voor een tweede whippet.

In eerste instantie was de keus op Bertje –nòg zo’n pechvogel– gevallen en we gingen zelfs met elkaar en Bertje wandelen op het grote Veluwse zand. Het klikte eigenlijk prima tussen mensen en Bertje, maar na rijp beraad kwamen zij toch tot de conclusie dat met de vele kleine kinderen in hun buurt Bertje misschien toch niet zo’n goed idee was. Daar kunnen we het eigenlijk alleen maar mee eens zijn. Maar…..dan is Vincent misschien wat. Die heeft zeker niets tegen kinderen!

En jawel, na enige tijd kwamen Sabrina en Martijn naar Drachtstercompagnie. Lexi, de whippetdame, en Vincent vonden elkaar best leuk en het klikte ook prima tussen mensen en hond. En zo ging Vincent, die eigenlijk Harley heet, richting Efteling. De berichten zijn prima. Harley gedraagt zich in één woord voorbeeldig, op een klein dingetje na: hij is van de zelfbediening.  Lexi heeft hem wel flink onder de duim. Ze pakt zijn speelgoed af als ze daar zin in heeft en als hij iets doet wat niet mag, dan vindt Lexi het haar taak hem te bestraffen.  Als respons piept Harley dan wat ongelukkig voor zich uit. In ieder geval zijn Sabrina en Martijn heel blij met Harley. En als we de foto goed bekijken dan is Harley ook erg blij met hen!

×

TOP