Onze windhonden

PDFPrinten

Wiske

Wiske was ook een van  vier whippets, die tegelijkertijd een nieuw huis nodig hadden. En dat ging in haar geval echt snel. Er belde namelijk een bekende van Voordewindhond die al een whippet heeft en die graag een vriendinnetje voor haar whippet wilde.

 Er werd een bezoek geregeld, mensen en honden leerden elkaar een beetje kennen en vervolgens ging Wiske meteen mee naar huis. Hugo, de whippet, vond deze nieuwe huisgenote in eerste instantie een onnodige indringsters, maar u weet hoe whippets vaak zijn: lekker gezellig tegen elkaar aanliggen, onder een dekentje op de bank. De kou was dus heel snel uit de lucht.

Wel loopt Claire, nieuwe naam- de hele dag achter Esther aan. De ervaring leert echter dat voortdurend achter de nieuwe mensen aanlopen iets is dat alle herplaatsers doen. Zo raar is dat nou ook weer niet, want verplaats u in de hond: weggehaald uit huis, alles nieuw en onbekend, dus die kan maar beter dicht in de buurt van de enige mens blijven! Na een week of twee, drie gaat dat gedrag vanzelf over. Kennelijk heeft de hond dan weer zoveel vertrouwen in de situatie gekregen dat hij niet steeds aan zijn nieuwe mens gekleefd zit. Het heeft trouwens ook niet veel zin om veel energie te steken in het ombuigen van het achternaloopgedrag. Ons advies is altijd de hond verder de negeren, dan gaat het gedrag het snelst over. Ook aan het alleenblijven moet nog een beetje gewerkt worden, maar dat zal met wat beleid ook wel goed komen. Intussen viert Claire met haar nieuwe mensen vakantie op Terschelling. We wensen Claire, Hugo en hun mensen niet alleen een prettige vakantie, maar ook nog vele jaren in goede gezondheid en harmonie!

×

TOP